Меню
Головна Блог компанії De Novo 10 Прогнозів Хмарної Індустрії на 2020-2024
10 Прогнозів Хмарної Індустрії на 2020-2024

10 Прогнозів Хмарної Індустрії на 2020-2024

2019-12-04

Що станеться з хмарної індустрією і як вона зміниться в майбутні 5 років? 10 прогнозів для майбутнього хмар на найближчі роки в нашому матеріалі.

Хмарна індустрія демонструє високий рівень зростання протягом останніх років, а за прогнозами експертів світові витрати на хмари сягнуть 500 млрд доларів до 2023 року. Розвиток ринку та чітке формування вимог замовників призводить до суттєвої сегментації послуг. Останньою світовою тенденцією стала Правильна Приватна Хмара (True Private Cloud). 

Детальніше про те що таке правильна приватна хмара, які нюанси і переваги цієї концепції і хто в Україні реалізував такий продукт, ще в 2017 році, завантажуйте і читайте в нашому матеріалі.

Встежити за стрімким розвитком цифрових технологій не так просто. IDC для цього проводить спеціальний проект FutureScape, в рамках якого аналізує і прогнозує потенційні зміни які можуть статися з різними індустріями в найближчі роки. Видання провело дослідження та виявило 10 пунктів, які описують потенційні зміни хмарної індустрії на найближчі 5 років.

10 прогнозів для хмарної індустрії на 2020-2024 роки:

1. До 2021 року понад 90% підприємств у всьому світі буду користуватися комбінацією з on-premise інфраструктури (включаючи правильні приватні хмари), кількох публічних хмар і успадкованих платформ для задоволення потреб інфраструктури.

2. До 2022 року 90% нових цифрових послуг буде побудовано у вигляді комбінованих додатків з використанням API; половина з них буде використовувати штучний інтелект і машинне навчання.

3. До 2022 року 70% підприємств впровадять уніфіковані віртуальні машини, Kubernetes, процеси для управління декількома хмарами одночасно і інструменти для підтримки надійності мультихмарного управління комбінації on-premise infrastructure і публічних хмар.

4. До 2025 року 60% витрат на ІТ-інфраструктуру підприємства буде направлено на публічні хмари; a чверть корпоративних ІТ-додатків буде працювати у публічних хмарних сервісах.

5. До 2023 року 10% on-premise навантажень підприємств будуть підтримуватися стеками публічних хмар, що знаходяться за межами дата-центрів публічних хмарних провайдерів і будуть розташовуватися в клієнтських дата-центрах і на віддалених локаціях.

6. До 2022 року 60% організацій будуть інвестувати в автоматизацію, оркестрування та управління життєвим циклом хмарних додатків і платформ.

7. До 2024 року 70% підприємств знизять витрати і складнощі, пов'язані з імплементацією корпоративних додатків, за рахунок збільшення витрат на галузеві SaaS-додатки і платформи.

8. До 2024 року 50% великих глобальних підприємств будуть звертатися за допомогою до третіх сторін з таких питань: контейнери, open source, розробка cloud native додатків.

9. До 2024 року зростання даних, обумовлених попитом на AI-автоматизацію, IoT і інтелектуальні пристрої, перевищить 110 зетабайт; 30% підприємств будуть використовувати його в режимі реального часу.

10. До 2023 року половина корпоративних додатків буде розгорнута в контейнеризованих гібридних / мультихмарних середовищах для забезпечення гнучкості, полегшенні розгортання і управління.

Приєднатися до світу хмарних обчислень можна вже сьогодні. Консультанти De Novo допоможуть визначитися з потрібною вам конфігурацією і підібрати варіанти найбільш підходящі для вашого підприємства в найкоротші терміни.

З чого почати міграцію в хмару і на що в першу чергу варто звернути увагу? Читайте в нашому матеріалі Міграція в хмару - Перші кроки!

Підписуйтесь на наші соціальні мережі і стежте за нашим блогом, щоб бути в курсі всіх нових тенденцій зі світу хмарних технологій!

© 2008—2024 De Novo (Де Ново)