Меню
Головна Блог компанії De Novo De Novo підтверджує сертифікат SAP для хмари HANA-Cloud
De Novo підтверджує сертифікат SAP для хмари HANA-Cloud

De Novo підтверджує сертифікат SAP для хмари HANA-Cloud

2021-03-25

Компанія De Novo успішно пройшла ресертифікацію статусу SAP Certified Provider in Cloud and Infrastructure Operations, та підтвердила відповідність своєї хмари високим вимогам міжнародних стандартів продуктивності, надійності та безпеки. 

Отримання статусу SAP Certified — важливе досягнення для будь-якої компанії, що надає послуги в сфері ІТ. Справа в тому, що SAP AG — це один з найбільших в світі розробників програмного забезпечення, чиї рішення використовуються у всьому світі як у хмарах, так і в локальних інфраструктурах. 

Однією з відмінних рис SAP є висока вимогливість не тільки до власних розробок, а й до технологічних партнерів. Схваленню співпраці передує суворий і тривалий аудит. У всякому разі, так відбувається з хмарними провайдерами, які претендують на те, щоб їх інфраструктура отримала сертифікат SAP Certified Provider in Cloud and Infrastructure Operations. В Україні всього одна компанія — De Novo — має подібний документ. Вперше статус був отриманий в 2019 році, а в 2021 успішно пройдена процедура його ресертифікації.

Програмні продукти SAP, зокрема ERP-системи і СУБД HANA, широко використовуються великими корпоративними і державними замовниками в усьому світі. Але компанія SAP висуває особливі, досить жорсткі вимоги до ІТ-інфраструктури, на базі якої будуть розгорнуті її рішення. Наприклад, для HANA допустимий досить обмежений набір обладнання, до якого входять тільки ті моделі серверів та інших систем, що були схвалені безпосередньо SAP (так компанія гарантує дотримання високих характеристик продуктивності та надійності для своїх рішень). 

Для локальних інфраструктур це означає, що замовник повинен придбати сертифікований ІТ-кластер одного зі світових виробників серверів. Сьогодні, коли багато завдань і операцій мігрують в хмару, SAP також допускає розгортання своїх рішень на IaaS-майданчиках.

Але вимоги лишаються незмінними — фахівці SAP повинні для початку схвалити конфігурацію обладнання провайдера, на якому буде працювати HANA або інше програмне забезпечення. Крім того, в ході спеціальних іспитів співробітники оператора підтверджують свою кваліфікацію в питаннях розгортання, підтримки розвитку та обслуговування інфраструктур SAP в хмарі. В процесі випробувань перевіряються знання, необхідні для ефективної роботи з різними програмними модулями, реагування на ті чи інші ситуації, тощо.

У разі успішного проходження всіх випробувань (на підготовку до яких йде багато місяців) і підтвердження відповідності високим стандартам в області технологій і бізнес-процесів, хмарному оператору присвоюється вищезгаданий статус SAP Certified Provider in Cloud and Infrastructure Operations, який гарантує, що користувачі рішень SAP отримають високонадійні, якісні, стійкі та економічно ефективні сервіси на партнерській платформі.

Для того, щоб забезпечити відповідність вимогам, De Novo створила окрему хмарну платформу для SAP HANA Production з архітектурою SAP HANA Tailored Datacenter Integration (TDI), яка побудована на базі обладнання сертифікованого SAP і повністю відповідає критеріям для розміщення продуктивних екземплярів СУБД SAP HANA. В рамках платформи замовник може отримати, наприклад, надвеликі конфігурації віртуальних машин, що містять 112 vCPU з частотою до 3,8 ГГц і 1,5 ТБ vRAM, високопродуктивні віртуальні SSD-диски, віртуальні мережі 40G з низькою латентністю та інші можливості.

“Хмарний сервіс De Novo HANA Cloud бездоганно працює більше двох років. Успішне проходження ресертифікаційного аудиту, проведеного компанією SAP, підтвердило повну відповідність операційної моделі і технічних рішень, реалізованих в De Novo HANA Cloud, вимогам цього глобального постачальника програмного забезпечення корпоративного класу. Розміщення інформаційних систем на базі ПО SAP в нашій хмарі гарантує той же рівень надійності і безпеки, що і в будь-якій з країн ЄС” - зауважив CEO De Novo Максим Агєєв.

Відзначимо, що сертифікація зовсім не обмежує оператора тільки продуктами SAP — в хмарній інфраструктурі може бути розгорнуте й інше бізнес-критичне ПО замовника, включаючи бази даних Oracle, SQL Server, MySQL, MongoDB, аналітичні платформи, системи управління підприємством і т. д. Головне, всі ці системи будуть працювати на базі хмарної інфраструктури, характеристики якої підтверджені та схвалені провідною світовою ІТ-компанією.

Всі клієнти хмари HANA-Cloud мають доступ до широкого набору сервісів De Novo, що забезпечують захист даних і безперервність бізнес-процесів, включаючи послуги резервного копіювання і відновлення даних, можливості Disaster Recovery і багато іншого. Більш детально дізнатися про переваги хмари HANA-Cloud можна на нашій спеціальній сторінці або у консультантів De Novo.

© 2008—2024 De Novo (Де Ново)