Меню
Головна Блог компанії De Novo De Novo отримує статус VMware DRaaS Powered
De Novo отримує статус VMware DRaaS Powered

De Novo отримує статус VMware DRaaS Powered

2021-03-17

De Novo стала одним з 20 хмарних провайдерів в світі, отримавших статус VMware DRaaS Powered. Що таке інструменти аварійного відновлення VMware, та навіщо потрібен статус DRaaS Powered? Розбираємо в нашому новому матеріалі. 

Бізнес багато в чому залежить від інформаційних технологій — і чим далі, тим більше. Тому будь-яка, навіть короткочасна зупинка в роботі ІТ-інфраструктури, викликана, наприклад, несправністю обладнання або кібератакою, може призвести до відчутних проблем для компанії. Благо, зараз є дієві хмарні інструменти, що дають змогу звести негативні наслідки практично до нуля.

За даними дослідницької компанії Coveware (www.coveware.com/blog/ransomware-marketplace-report-q4-2020), потужна кібератака в середньому порушує працездатність постраждалої організації на 3 тижні, а Forbes повідомляє, що для великих західних корпорацій сукупна вартість однієї години простою може досягати $ 100 тис. Для українських компаній подібні суми здаються фантастичними, але, з поправкою на масштаб, технічні збої і у нас можуть істотно вдарити по кишені. Всі, звичайно, пам'ятають кібератаку NotPetya — те, як дорого багатьом організаціям обійшлася тоді безпечність та впевненість в тому, що їх бізнес «не становить собою інтересу для хакерів». Насправді, сьогодні будь-яка компанія, яка так чи інакше використовує Інтернет, гарантовано стане об'єктом атаки цифрових зловмисників — хтось раніше, хтось пізніше.

Кіберзагрозами, звичайно, все не обмежується. За даними Forrester, вони є причиною лише одного серйозного збою в роботі з чотирьох. Найбільше страждають компанії від фізичних несправностей серверів, СЗД та іншого обладнання, включаючи системи електроживлення — з цієї причини відбувається більше половини всіх відомих збоїв. І ще близько 18% порушень в роботі викликають аварії у мережевий підсистемі.

Що з цього випливає? Головним чином те, що збої обходяться дорого, причини їх різноманітні, захиститися від всіх загроз відразу надзвичайно складно. Але все ж можливо.

Комплексний захист даних у хмарах і локальних інфраструктурах

Дані — це найважливіше і найдорожче для сучасного бізнесу, заснованого на цифрових технологіях. Устаткування можна замінити, шкідливі програми видалити, мережу переналаштувати. А ось якщо пропала цінна інформація - це вже майже катастрофа. Тому не дивно, що найбільш дієвим, універсальним і поширеним методом захисту бізнесу від простоїв, викликаних аваріями, є продумана схема резервного копіювання. Разом з тим просто зберегти дані недостатньо, їх ще треба максимально швидко витягти, а ось з цим вже можуть виникнути проблеми, особливо для складних розподілених інфраструктур.

Навіть ті компанії, які мають у своєму розпорядженні системи аварійного відновлення (Disaster Recovery, DR), можуть зіткнутися з певними труднощами. Багато часу і зусиль витрачається на управління подібним рішенням, потрібні чималі інвестиції в інфраструктуру, необхідні регулярні тестові випробування (інакше як зрозуміти, що рішення працює як треба) і т. д. Це якщо ми говоримо про випадок, коли компанія намагається вирішити всі технічні питання самостійно. Але є більш просте і елегантне рішення для захисту даних, позбавлене всіх згаданих недоліків. Йдеться про сервіс з хмари VMware Disaster Recovery as a Service.

Компанія VMware, будучи світовим лідером в області рішень для побудови віртуалізованих і хмарних інфраструктур, природно не могла залишити без уваги питання резервного копіювання та відновлення даних у всіляких хмарних середовищах. Це один з тих чинників, за допомогою яких компанія забезпечує своїм клієнтам збереження інвестицій — завдяки VMware DRaaS замовник отримує потужний, гнучкий і функціональний інструментарій для захисту своїх хмарних середовищ, який, в той же час, ідеально сумісний з іншими програмними рішеннями вендора. Такий підхід дає змогу отримати цілісну, надійну і захищену хмарну інфраструктуру з одних рук.

 Інструменти аварійного відновлення VMware це:

  • Безпека і захист від збоїв і катастроф, завдяки зберіганню даних за межами підприємства на майданчику зовнішнього хмарного оператора
  • Прості і зрозумілі механізми тестування
  • Гнучкі можливості відновлення для ваших додатків.
  • Скорочення сукупної вартості володіння за рахунок використання існуючих інвестицій в VMware і зниження накладних витрат.
  • Швидкість, простоту і відсутність необхідності в отриманні нових компетенцій.

VMware приділяє особливу увагу партнерским відносинам, впроваджує та відзначає сертифікатами та статусами партнерів з найвищими компетенціями. Хмарні оператори, які досягли значного успіху в напрямку розвитку та використання інструментів аварійного відновлення отримують статус VMware DRaaS Powered. Він характеризує еталонний рівень DR сервісів, дотримання всіх стандартів якості та максимальний розвиток фахівців провайдера в DR технологіях VMware.

De Novo стала одним з 20 провайдерів у всьому світі, які отримали статус VMware DRaaS Powered, що підтверджує високий рівень сервісів аварійного відновлення. Також De Novo володіє унікальною для нашої країни комбінацією компетенцій, що підтверджено статусом VMware Cloud Verified і рівнем партнерства Principal Partner.

Скорочення витрат без втрати ефективності 

Компанія De Novo, як партнер VMware, може забезпечити управління всім процесом аварійного копіювання і відновлення даних в цільовому середовищі — як з локальної інфраструктури в хмару (а також в зворотному напрямку), так і між різними хмарними платформами. При цьому немає необхідності в дублюванні всієї ІТ-архітектури, яка реплікується — замовник платить тільки за ті ресурси зберігання і обчислення, якими безпосередньо користується. У разі необхідності можливості можуть оперативно нарощуватися або скорочуватися — для цього в розпорядженні оператора є пул ІТ-ресурсів з необхідним запасом потужності.

Для оптимізації витрат рекомендується розділити інфраструктуру,що захищається, на три логічних сегменти: Mission critical, Business critical і Non-critical, для кожного з яких можна використовувати підходи захисту різного рівня складності і вартості.

Додатки Mission critical впливають на весь бізнес компанії (це можуть бути, наприклад, високонавантажені фінансові системи): якщо вони виявляться недоступними, організація не зможе виконувати свої функції. Для всіх таких додатків повинні забезпечуватися найбільш високі показники RPO і RTO, благо, зазвичай їх у компанії не так багато.

Нагадаємо, що показник RTO (Recovery Time Objective) говорить про те, як швидко ви можете відновити дані після збою, а RPO (Recovery Point Objective) визначає кількість даних, які можна втратити безболісно для бізнесу. Чим вище швидкість і гранулярність RTO і RPO, тим краще і дорожче захист.

Програми класу Business critical можуть впливати на певні напрямки бізнесу, але в цілому, при їх відсутності, компанія все одно може продовжувати роботу, хоча і не настільки ефективно (типовий приклад — системи нарахування зарплати). Подібних програм може бути чимало, але рівні RPO і RTO для них будуть істотно нижче (і дешевше), ніж для Mission critical. 

Системи Non-critical складають основну масу корпоративних додатків. Багатьом, якщо не всім з них, потрібна можливість відновлення після збоїв, але бізнес може жити без доступу до такого продукту досить тривалий час без особливого збитку, так що в даному випадку можна ѓрунтовно скоротити витрати, використовуючи відносно повільні (і недорогі) рівні відновлення. У підсумку, гнучке налаштування політик і пріоритетів відновлення дає змогу замовнику істотно заощаджувати гроші без шкоди для ефективності захисту даних.

Ще один важливий момент полягає в тому, як часто ви тестуєте свою інфраструктуру на здатність до відновлення. Нерегулярна перевірка плану DR може вилитися у великі неприємності, якщо збій все ж станеться. При цьому, чим більш критичним є той чи інший сегмент, тим частіше повинні проводитись випробування. Це нібито очевидно. Тоді чому ж багато організацій проводять перевірки дуже рідко?

Головним чином через те, що тестування DR-рішень є складним і трудомістким завданням, що вимагає високої кваліфікації. Послуга Disaster Recovery as a Service позбавлена цього недоліку — користуючись подібним сервісом, замовник отримує з боку хмарного оператора повноцінний інструментарій для самостійного тестування алгоритмів відновлення даних, без впливу на виробничу інфраструктуру.

Хмарний сервіс De Novo Disaster Recovery as a Service на базі VMware — це ефективний і комплексний інструмент підвищення катастрофостійкості ІТ-інфраструктури та оптимізації операцій аварійного відновлення даних. Скористатися послугою дуже легко. Щоб дізнатися докладніше - залиште заявку і наші фахівці зв'яжуться з вами для уточнення всіх деталей!

© 2008—2024 De Novo (Де Ново)