Меню
Головна Блог компанії De Novo Експерти De Novo побудували для ПУМБ першу в Україні конвергентну мережу
Експерти De Novo побудували для ПУМБ першу в Україні конвергентну мережу

Експерти De Novo побудували для ПУМБ першу в Україні конвергентну мережу

2011-11-05

De Novo - компанія, що надає професійні ІТ-послуги, - завершила проект впровадження серверної інфраструктури IBM BladeCenter і мережевої платформи Cisco Nexus для Першого Українського Міжнародного Банку (ПУМБ), одного з найбільш прогресивних українських банків. В рамках проекту експерти De Novo створили апаратну платформу консолідованої обчислювальної інфраструктури, а також вперше в Україні побудували конвергентну мережу. В майбутньому ця мережа стане основою для мережевої інфраструктури серверного сегмента центрів обробки даних (ЦОД) банку.

«Консолідація ІТ-інфраструктури є одним з найважливіших етапів в реалізації стратегії розвитку ІТ та інформаційної безпеки ПУМБ. Конвергентна мережу дозволить банку оперативно і з мінімальними ресурсами реагувати на зростання бізнесу, розширювати функціональність сервісів, а також впроваджувати нові послуги в найкоротші терміни », - коментує Юрій Піскарьов, начальник департаменту інформаційних технологій ПУМБ.

Перевага конвергентної мережі в порівнянні з «класичним» підходом полягає в об'єднанні локальної мережі з мережею зберігання даних. Підприємство отримує одну універсальну надійну мережу замість двох. Відповідно, витрати на обладнання, підтримку, електрику істотно знижені. У проекті по створенню конвергентної мережі експерти De Novo розгорнули мережеву інфраструктуру на базі компонентів Cisco і інтегрували її в існуючу інфраструктуру LAN і SAN.

«Завдяки конвергентної мережі ПУМБ отримав значну вигоду - як технічну, так і фінансову - від консолідації і віртуалізації інфраструктури: практично в два рази менше комутаторів, адаптерів, кабельної інфраструктури, в порівнянні з тим, як це будувалося б раніше. Збільшена гнучкість і швидкість розгортання рішень, покращена керованість », - каже Віктор Подкоритов, системний інженер-консультант компанії Cisco з технологій ЦОД і віртуалізації.

«Використання під час проектування сучасних підходів до трансформації інфраструктури надає бізнес-підрозділам банку велику гнучкість і свободу дій для забезпечення конкурентної переваги. Крім того, така інфраструктура вимагає менше ресурсів для управління і підтримки при одночасному підвищенні надійності та відмовостійкості », - впевнений Костянтин Дронь, системний архітектор в області проектування програмно-апаратних платформ De Novo, що виконував роль архітектора проекту.

 

Підписуйтесь на наші соціальні мережі, щоб стежити за головними хмарними трендами і новинами України та всього світу!

© 2008—2024 De Novo (Де Ново)