Меню
Головна Блог компанії De Novo Які хмарні навички будуть актуальними для ІТ-фахівців? - Gartner
Які хмарні навички будуть актуальними для ІТ-фахівців? - Gartner

Які хмарні навички будуть актуальними для ІТ-фахівців? - Gartner

2021-03-04

Хмарні рішення є невід’ємною частиною ІТ-стратегії більшості підприємств. Це зручний інструмент, який в свою чергу швидко розвивається і модернізується. ІТ-фахівцям потрібно постійно навчатися і модернізуватися, щоб встигати за всіма технологіями і рішеннями. Gartner розібрався, якими навичками для роботи з хмарами повинен володіти керівник ІТ-відділу в майбутньому.

Всі організації, які починають користуватися хмарними рішеннями або використовують нові інструменти в великих обсягах усвідомлюють, що технічні та операційні навички минулого не завжди можна застосувати до управління новими хмарними середовищами. Компанія Gartner нещодавно опублікувала звіт, в якому говориться: "До 2022 року традиційних ІТ-навичок може бути недостатньо для обслуговування майже 60% операційних завдань, за які відповідають ІТ-керівники". 

У доповіді Gartner розглядає ключові проблеми, з якими стикаються сучасні керівники в областях інфраструктурних та ІТ-рішень, а також навички, які будуть потрібні їх командам для максимального використання всього потенціалу хмарної інфраструктури і платформних сервісів (CIPS). Ми вибрали основну інформацію і спробували розібратися, якими саме навичками повинні володіти керівники ІТ-відділів в майбутньому, щоб вирішувати ефективно всі виникаючі завдання.

Сучасна хмарна інфраструктура і брак операційних навичок

За словами Gartner, "Брак навичок і ресурсів" є однією з найбільших проблем, яка сьогодні хвилює керівників інфраструктурних підрозділів. 

Недолік навичок є ключовим стримуючим фактором для організацій, які хочуть користуватися новими, в тому числі хмарними, технологіями. Більшість фахівців відзначає, що ця проблема повинна бути вирішена в терміновому порядку, щоб перехід до нових сервісів і платформ не був таким довгим і болючим. Згідно останнього дослідженням KPMG і NASH в 2020 році бізнес прискорив перехід до хмарних сервісів

Які навички необхідні ІТ-командам?

Вже сьогодні ІТ-командам і їх лідерам необхідно володіти досить широким пулом навичок та знань, для ведення всіх необхідних завдань. Надалі ж цей список буде тільки розширюватися. Нижче наведено перелік пріоритетних технічних навичок, необхідних для вдалого використання хмарних рішень, на думку Gartner.

Критичний пріоритет

  • Автоматизація безперервної конфігурації (CCA)
  • Розробка сценаріїв і інтеграцій API REST
  • Управління та забезпечення безпеки (GSA)
  • Управління витратами на хмару і оптимізація
  • Резервне копіювання, відновлення і висока доступність
  • Kubernetes, Docker, контейнери і безсерверні обчислення

Високий пріоритет

  • Розуміння розподілених систем
  • Безперервна інтеграція (CI) / безперервне розгортання (CD)
  • Моніторинг продуктивності додатка (APM)
  • Віртуальне мережеве адміністрування

Помірний пріоритет

  • Розробка додатків з key / value
  • Керовані хмарні бази даних

Ці навички не є наріжними для кожного ІТ-підприємства, але допоможуть забезпечувати і реалізовувати більшість завдань з використанням хмарних технологій. 

Спробувати передові хмарні інструменти De Novo ви можете вже сьогодні. Залиште заявку і наші фахівці зв'яжуться з вами для подальшої консультації!

Як керівникам заповнити прогалину в знаннях?

Якщо ви бачите, що вам чогось не вистачає, або потрібно провести роботи за якимось напрямком, складіть пріоритетний список для себе і своєї команди, ґрунтуючись на пунктах перерахованих вище. І після цього можете розглянути для себе наступні кроки:

  • Просування зсередини: Складіть плани розвитку і зростання для співробітників, що виконують функції технічної підтримки, щоб уникнути плинності кадрів і збудувати сильну технічну команду
  • Програмування в парі і самостійне навчання: Сполучення більш досвідчених і менш досвідчених співробітників в проектах для проведення навчання один на один. Gartner рекомендує: "Поєднувати парне програмування з самонавчанням, наприклад, програмами Pluralsight, Udacity і Coursera, щоб вони служили доповненням один одного"
  • Використовуйте переваги навчальних програм: Скористайтеся програмами навчання та сертифікації, пропонованими Постачальниками хмарних послуг або вендорами (наприклад академія VMware) і третіми сторонами, які зосереджені на наданні можливостей адміністраторам і розробникам програмного забезпечення в ключових функціональних областях
  • Вчіться, впроваджуючи програми і співпрацюючи з ними: Використовуйте хмари, експериментуйте з новими розгортаннями та операціями у тестових середовищах, а також заохочуйте команду до обміну досвідом.

Хмарні рішення - це зручний і ефективний інструмент для вирішення переважної кількості ІТ-завдань. Розвиток керівника і персоналу ІТ-відділу в напрямку хмарних сервісів це інвестиція в технології, які будуть розвиватися з кожним роком все більше і більше.

Підписуйтесь на наші соціальні мережі і стежте за нашим блогом, щоб бути в курсі всього зі світу хмар!

© 2008—2024 De Novo (Де Ново)