Меню
Головна Блог компанії De Novo Переваги DR Рішення на Базі Хмари
Переваги DR Рішення на Базі Хмари

Переваги DR Рішення на Базі Хмари

2020-07-10

Чому хмарні рішення відмовостійкості ІТ інфраструктури кращі, аніж традиційні методи? Читайте топ 4 переваги в нашому новому матеріалі!

З кожним роком все більше компаній використовують хмари для своїх продуктивних систем і високонавантажених бізнес додатків. Згідно з дослідженнями IDC в 2023 році загальні світові витрати на хмари сягнуть $ 500 млрд. Це не дивно, адже сервіси на базі хмарних інструментів дозволяють вирішувати більшість ІТ завдань, що стоять перед бізнесом.

Одним з таких інструментів є реалізація на базі хмари відмовостійкості і резервного ЦОД для відновлення в разі катастрофи або аварії. Оскільки аварійне відновлення може бути складним, трудомістким і дуже дорогим завданням, а розрахунок і реалізація це довгий і важливий процес, ми вирішили поміркувати, чим добре таке рішення на базі хмарних технологій.

Чотири основних переваги хмарних Disaster Recovery рішень:

ШВИДКЕ ВІДНОВЛЕННЯ

Велика різниця між "хмарним" аварійним відновленням і традиційними методами полягає у відмінностях між RPO і RTO. У той час як традиційне аварійне відновлення включає в себе завантаження з "холодного" сайту, відновлення з хмари передбачає інструменти для відновлення з "теплого" сайту.

Завдяки "хмарним" способам скорочується час відновлення і окупності інвестицій з днів, а то і тижнів до годин. У випадку з таким інструментом як "Справжня Приватна Хмара" цей час може становити лічені хвилини.

Завдяки віртуалізації весь сервер, включаючи операційну систему, додатки, та різні дані, інкапсулюються в єдиний програмний пакет або віртуальний сервер. Цей віртуальний сервер можна скопіювати або створити резервну копію в віддалений центр обробки даних і розгорнути на віртуальному вузлі протягом декількох хвилин в разі аварії. Для організацій, які не можуть дозволити собі чекати катастрофи, рішення на базі "хмари" може означати різницю між існуванням і закриттям.

ФІНАНСОВІ ЗАОЩАДЖЕННЯ

Хмарні сховища дуже економічні, так як ви можете платити за зберігання тільки того, що вам потрібно. Не турбуючись про капітальні витрати, ви можете використовувати системи моделі "pay as you go", які допоможуть зберегти низьку сукупну вартість володіння (TCO). Вам також не доведеться зберігати тонни резервних копій, доступ до яких в екстреній ситуації може досягати декількох днів.

МАСШТАБОВАНІСТЬ

Розміщення об'єкта аварійного відновлення у хмарі забезпечує більшу гнучкість. Збільшення або зменшення ємності сховища в міру необхідності набагато простіше, аніж при традиційних рішеннях. Замість того, щоб витрачати певний час на зберігання певного обсягу даних і турбуватися про те, чи відповідаєте ви цим вимогам або перевищуєте їх, ви можете масштабувати сховище тоді, коли вам це потрібно.

Детальніше про відмінності, переваги й нюанси використання, а також розрахунок точки беззбитковості IaaS сервісів і "Свого заліза", ви можете завантажити і прочитати в нашому матеріалі "Хмара або Залізо - Що вибрати українському бізнесу?"

БЕЗПЕКА

Існує безліч міфів про безпеку розміщення ІТ систем в хмарах. Ми підготували велику, але корисну статтю "Безпека в хмарі", в якій відповідаємо на багато різних запитань про безпеку і розвінчуємо міфи про хмарні платформи. Важливе уточнення, що безпека хмарних систем залежить насамперед від провайдера, який надає ці послуги, тому спочатку потрібно переконатися в провайдері і його системах безпеки.

Провайдери, які дорожать безпекою працюють над нею довго, багато і дорого. Цілі групи співробітників забезпечують постійне вдосконалення систем безпеки, шифрування даних і відмовостійкості інфраструктури.

Для забезпечення аналогічних рівнів безпеки в своєму ІТ підрозділі потрібно наймати окремих фахівців і розвивати їх тривалий час. У випадку з безпекою у провайдера ви користуєтесь його послугами, в надійність і кваліфікацію яких інвестує безпосередньо він сам. Вам же лише залишається переконатися в правдивості наданої інформації та вирішити яким саме провайдером ви хочете користуватися.

Слід зазначити, що якщо у вас вже є виробничий сайт, розміщений у одного постачальника хмарних послуг, в більшості випадків ефективніше розміщувати і резервний сайт в його системі. Таким чином, ви зможете скоротити плутанину і забезпечити більш плавний процес відновлення (якщо він вам знадобиться), оскільки у вас буде та ж технологія і той же персонал, який ви вже використовуєте на своєму виробничому сайті.

Хмара - це не панацея, а інструмент для ефективного вирішення різних завдань, що стоять перед бізнесом. Читайте в нашій новій статті "Хмарні рішення від витрат до ефективності" на що варто звернути увагу і які акценти потрібно зробити перш за все, перед тим як починати використовувати хмари.

Підписуйтесь на наші соціальні мережі і стежте за останніми новинами зі світу хмарних технологій!

© 2008—2024 De Novo (Де Ново)