Меню
Головна Блог компанії De Novo True Private Cloud - Як надійне зробити зручним
True Private Cloud - Як надійне зробити зручним

True Private Cloud - Як надійне зробити зручним

2019-11-21

Що таке концепція True Private Cloud (Правильна Приватна Хмара) та чому вона так потрібна ринку саме зараз? Світові прикладі реализації та аналіз ринку TPC на майбутні роки. Детальна інформація про TPC, нюанси та переваг концепції і хто в Україні реалізував такий продукт, ще в 2017 році.

Сегмент хмарних сервісів активно розвивається у всьому світі. За даними ряду аналітичних агентств, його обсяг наближається до $200 млрд. Такі дані надає, наприклад, Gartner, згідно звіту якого, у 2018 році сукупна вартість усіх реалізованих публічних хмарних сервісів у світі склала $182,4 млрд, а за підсумками 2019 цей показник має досягнути $214 млрд. Компанія Synergy Research Group говорить про подолання рівня у $250 млрд ще за підсумками 2018-го і передрікає подальше зростання сегменту.

При цьому зазначається й інша важлива тенденція — замовники все більш чітко формулюють свої задачі, які хочуть вирішувати за допомогою хмар. Це, в свою чергу, веде до суттєвої сегментації послуг, що пропонуються. Основні концепції хмар запропоновані сьогодні, їх переваги та недоліки, описані в нашому матеріалі публічні, приватні та гібридні хмари. У загальному випадку, дуже умовно можна сказати, що невеликі замовники надають перевагу недорогим, але при цьому гнучким та зручним публічним сервісам, в той час як середні та великі організації віддають пріоритет приватним або (що відбувається все частіше) гібридним системам.

Доступність, швидкість роботи та захищеність критично важливих корпоративних сервісів часто виявляються більш значущими факторами, ніж фінансовий аспект. Зрозуміло, що великі компанії також хотіли би скористатися перевагами публічних сервісів, але зі збереженням характеристик приватної хмари. Довгий час така ідея була нереалізованою, але зовсім недавно її вдалося втілити у життя в рамках концепції, що отримала назву True Private Cloud (TPC).

True Private Cloud (Правильна Приватна Хмара) – це хмара побудована на базі програмно-обумовленої інфраструктури.

Такий підхід дає змогу замовнику працювати лише з програмним рівнем, не вдаючись глибоко у різні технологічні тонкощі. Звичайно, в основі всього лежать апаратні ресурси та технологічний стек Software Defined Computing/Storage/Network/Security/etc, але це вже сфера відповідальності оператора сервісу. 

Користувач же формує свій власний дата-центр за принципом конструктора, комбінуючи різні віртуальні блоки — сервери, сховища, мережеві порти. Ресурси можна додавати та відключати в міру необхідності. Відповідно, компоненти такої хмари мають бути уніфіковані та глибоко інтегровані між собою. 

Створити та вивести на ринок повноцінні системи такого рівня вдалося всього декілька років тому. Але з тих пір сегмент почав розвиватися стрімко, що говорить про те, що ідея потрапила на сприятливий ґрунт.

За даними інтернет-ресурсу Wikibon, якщо у 2016 році обсяг продажів рішень TPC у світі склав близько $13 млрд, то у 2018 вже $32 млрд, а до 2027 року загальносвітовий показник продажів має перевищити $262 млрд.

Завантажуйте та читайте в нашому матеріалі: Детальна інформація про True Private Cloud, нюанси та переваги концепції і хто в Україні реалізував такий продукт, ще в 2017 році.

© 2008—2024 De Novo (Де Ново)