Меню
Головна Блог компанії De Novo 10 Прогнозів для IT Директорів на 2020-2024
10 Прогнозів для IT Директорів на 2020-2024

10 Прогнозів для IT Директорів на 2020-2024

2019-12-23

ІТ індустрія змінюється кожен день, цифрова трансформація вже тут. На що треба звернути увагу та які зміни нас очікують найближчим часом? 10 прогнозів для ІТ директорів які вони мають врахувати у 2020-2024. 

Ми живемо в епоху цифрової трансформації і сьогодні вона знаходиться в більшості сфер нашої життєдіяльності. На жаль багато ІТ директорів своїми ініціативами ізолюють свої компанії і прирікають на ринкове відставання, за часів конурентної цифровиї боротьби.

Черговий матеріал від IDC в рамках проекту Future Scape, обіцяє допомогти ІТ фахівцям не відставати від загальносвітових тенденцій в епоху гіпермасштабів, гіпершвидкостей і гиперзв'язків.

Раніше ми вже розглянули “10 Прогнозів Хмарної Індустрії на 2020-2024”.

IDC щорічно складає такі прогнози з урахуванням тенденцій, здатних вплинути на підприємства і їх ІТ-служби. У доповіді аналітики висловлюють впевненість, що сьогодні прийшов час прискорити проекти, спрямовані на перетворення компаній в підприємства майбутнього, які є «цифровими аборигенами».

Список десяти змін, які очікуються в найближчі 5 років, і до яких варто прислухатися ІТ директорам при складанні стратегічних планів.

1. До 2024 року в 80% організацій, що освоїли цифрові технології, служба ІТ відмовиться від традиційного принципу роботи в якості ізольованої одиниці, що забезпечує діяльність підприємства, і перейде до стратегії формування великого «колажу» гнучких цифрових засобів самообслуговування.

2. До 2023 року 65% ІТ-директорів набудуть навичок керівництва бізнесом і перетворять свої відділи в центри компетенцій, які розробляють плани організації взаємодії та інновації для всього підприємства.

3. Зростання кіберзагроз та потреба в новій функціональності змусить 65% підприємств в найближчі п'ять років активно модернізувати успадковані системи, роблячи великі інвестиції в нові технологічні платформи.

4. До 2023 року в 70% ІТ-служб здійснюватимуть мультихмарну стратегію з опорою на контейнери, засоби абстрагування і API, спрямовану на поліпшення переносимости додатків і свободу вибору платформ для розміщення.

5. До 2022 року основним напрямком діяльності 70% ІТ-служб перестануть бути розробка та експлуатація, поступившись місцем проектуванню архітектури та інтеграції цифрових рішень, що є основою всіх продуктів, сервісів і процесів.

6. До 2024 року 80% ІТ-служб прискорять розробку ПО, що дозволить їм як мінімум раз на тиждень розгортати корисні для бізнесу апдейти.

7. До 2022 року в обов'язки 40% ІТ-директорів буде входити керівництво інновацією, пропаганда цифрових концепцій і впровадження інтелектуальних систем по всьому підприємству.

8. У найближчі три роки впровадження штучного інтелекту для підвищення ефективності процесів експлуатації ІТ-систем буде головною метою перетворень в 60% корпоративних ІТ-служб.

9. До 2025 року 75% ІТ-директорів реформують підвідомчі їм відділи, забезпечивши резервування ресурсів в режимі реального часу і роботу в якості адаптивного підприємства, що дозволить різко скоротити фіксовані витрати.

10. До 2023 року 60% ІТ-директорів будуть впроваджувати формальні програми оптимізації умов праці (employee experience), спрямовані на створення комфортних робочих просторів, які зможуть гнучко адаптуватися з використанням механізмів безперервного навчання.

Це був перелік 10 прогнозів від IDC для IT директорів на найближчі 5 років.

Хочете дізнатися, що зараз відбувається з ринком хмар в Україні, хто зараз займає лідируючі позиції в постачанні та хто більш за всіх купує? Читайте докладніше в матеріалі Максима Агєєва "Ринок Хмар в Україні 2019".

Підписуйтесь на наші соціальні мережі і читайте наш блог, щоб слідкувати за всіми новинами зі світу IT і хмарних технологій!

Випробувати переваги хмарних технологій можна вже зараз. Залишайте заявку і фахівці De Novo допоможуть вам визначитися з відповідною для вас конфігурацією і допоможуть вибрати ефективні варіанти інфраструктури для вашого бізнесу!

© 2008—2024 De Novo (Де Ново)