Меню
Головна Блог компанії De Novo De Novo: 100 днів на варті хмарного фронту
De Novo: 100 днів на варті хмарного фронту

De Novo: 100 днів на варті хмарного фронту

2022-06-10

Всі ці дні команда De Novo робить все можливе для постійної доступності критично важливих ІТ сервісів нашої країни та робить свій внесок в нашу спільну майбутню перемогу!

🔸 Ані ЦОД, ані хмарні сервіси De Novo не зупиняли свою роботу ні на секунду з 24 лютого. Наразі всі інженерні та обчислювальні системи працюють в штатному режимі.

🔸 Компанія De Novo була переведена на спеціальний режим роботи. Весь перелік захисних та превентивних заходів, запланованих на початку року, було виконано в повному обсязі.

🔸 Служби експлуатації ЦОД та безпеки залишались на робочих місцях протягом всього часу. Було розконсервовано бомбосховище радянських часів, де був створений резервний центр управління ЦОД та Хмарами.

🔸 Інстальовано додаткове сховище дизельного палива, що дає можливість дизельній групі працювати на поточних запасах палива щонайменше 70 годин при відключенні зовнішнього енергопостачання ЦОД

🔸 На найближчий час заплановано монтаж додаткової холодильної машини.

🔸 R&D група De Novo оперативно розробила та ввела в експлуатацію кілька нових сервісів сімейства “Geo XR”, які, додатково до локальної резервної копії, створюють геокопію в об’єктному сховищі AWS S3 з можливістю її автономного (без залучення команди De Novo) відновлення Замовником в будь-яку віртуальну інфраструктуру (включаючи глобальні хмари).

🔸 Ініційовано та частково виконано програму проєкт по підвищенню ресурсної забезпеченості та операційної стабільності Хмари, включаючи масштабування інженерної інфраструктури, редизайн фізичної мережі з одночасним збільшенням її пропускної здатності (10/40G -> 25/100G), перехід на новий гіпервізор мережі VMware NSX-T, створення нового ресурсного кластера великої місткості з використанням найсучаснішого обладнання та кардинальне оновлення програмного технологічного стека Хмари.

🔸 Значне нарощування хмарних ресурсів з обчислень та зберігання даних. На сьогодні ми здатні збільшити обсяги виробництва хмарних сервісів майже вдвічі.

🔸 Попри значну девальвацію гривні менеджментом прийнято рішення про утримання цін на наші сервіси на довоєнному рівні до кінця року. Таким чином ми забезпечуємо найбільш привабливі ціни для наших користувачів, особливо в порівнянні з закордонними майданчиками, що тарифікують в євро.

Наша компанія активно фінансує бюджет та підтримує Збройні Сили України. Так, за п’ять місяців поточного року було сплачено податків на суму 38 млн грн та перераховано майже 8 млн гривень на військові облігації та благодійні фонди.

Тож команда De Novo продовжує виконувати всі наші зобов’язання, що зафіксовані в наших договорах з кожним з наших користувачів.  

Відтепер ми можемо стверджувати, що надійність наших сервісів пройшла випробування не тільки часом, але й війною. Залишайтесь з нами та ви не пожалкуєте.

Ми віримо в перемогу Україні та повне очищення нашої землі від російських загарбників.
Слава Україні!

© 2008—2024 De Novo (Де Ново)