Меню
Головна Блог компанії De Novo Пандемія прискорює перехід бізнесу в хмари - дослідження Harvey Nash і KPMG
Пандемія прискорює перехід бізнесу в хмари - дослідження Harvey Nash і KPMG

Пандемія прискорює перехід бізнесу в хмари - дослідження Harvey Nash і KPMG

2021-01-19

Компанії KPMG і Harvey Nash провели дослідження і з'ясували, як змінилися витрати підприємств до пандемії і після. Багато інформації, цікавих цифр і інфографіки. Ми вирішили виділити те, що стосується саме нашої сфери діяльності - хмар. 

В середині січня 2020 року консалтингові компанії KPMG і Harvey Nash представили результати спільного тематичного дослідження в рамках якого була відзначена стимулююча роль пандемії в питанні розвитку корпоративних ІТ-інфраструктур. Особливо різко, за останній час, виріс попит на хмарні рішення і розробки в області кібербезпеки.

Одним з цікавих висновків, який зробили аналітики, є те, що з початком пандемії, компанії в світі щотижня вкладали близько $ 15 млрд. (в еквіваленті) на підтримку і розвиток технологій, що забезпечують безпечну дистанційну роботу для співробітників. Схоже, це був один з найбільших в історії сплесків інвестицій в технології, а деякі керівники, які взяли участь в опитуванні відзначили, що всього за три місяці пандемії вони витратили весь річний ІТ-бюджет, на організацію роботи в нових умовах. У дослідженні взяли участь понад 4219 співробітників різних компаній з 83 країн. Сукупні витрати опитаних організацій, які вони виділяють на технології перевищили $ 250 млрд.

Говорячи про проблеми, які доводиться терміново вирішувати, ІТ-керівники назвали найважливішими питання організації кібербезпеки при переході до масового режиму дистанційної роботи. При цьому багато компаній зіткнулися зі зростанням кібератак, найчастішими типами яких були фішинг (83%) і використання шкідливого ПО (62%). Примітно, що наступними за важливістю пунктами були названі інвестиції в розподілену хмару (Distributed Cloud) і онлайн-майданчики для торгівлі, що працюють за моделлю «як сервіс» (SaaS marketplace platforms). Також в числі ключових напрямків розвитку були відзначені такі технології як штучний інтелект і машинне навчання, IoT, VR, блокчейн і «розумна» автоматизація. 

Окрім цього аналітики просили респондентів зазначити три самі важливі напрямки інвестицій в технології, з урахуванням нинішніх умов. З широкого переліку пунктів найбільше переваг отримали такі сфери як Безпека і конфіденційність даних (47%), Управління клієнтським досвідом (44%), Інфраструктура і хмарні технології (35%). 

Ще, багато керівників відзначили два важливих моменти: по-перше, ІТ-бюджети навряд чи будуть рости найближчим часом, а по-друге - значна частина персоналу, швидше за все, так і залишиться на дистанційній роботі, навіть після перемоги над вірусом. Подібні очікування говорять про те, що значення кібербезпеки, а також всього пулу технологій, здатних допомогти в організації віддаленої роботи та оптимізації ІТ-бюджетів буде в найближчому майбутньому лише зростати, а хмарам тут відведена одна з провідних ролей. 

Яким був ринок хмар в 2020 році в Україні і чого чекати в майбутньому? Розповідає CEO De Novo Максим Агєєв в своєму матеріалі

Підписуйтесь на наші соціальні мережі і стежте за хмарними новинами усього світу і України!

© 2008—2024 De Novo (Де Ново)