Меню
Головна Блог компанії De Novo Нові хмарні AI/ML-сервіси De Novo — в Україні та для України
Нові хмарні AI/ML-сервіси De Novo — в Україні та для України

Нові хмарні AI/ML-сервіси De Novo — в Україні та для України

2024-03-13

De Novo пропонує нове сімейство хмарних сервісів, заснованих на кращих галузевих практиках, для задач AI/ML.

Світ високих технологій змінюється буквально на очах. Якщо раніше помітні зміни відбувалися роками, то тепер це місяці, а іноді й тижні. І цей процес прискорюється, багато в чому завдяки неймовірному прогресу в галузях штучного інтелекту (AI) та машинного навчання (ML).

Сьогодні розумні системи дозволяють вирішувати безліч рутинних завдань, допомагають робити точні прогнози, приймати оптимальні рішення. І справа не тільки в бізнесі. Штучний інтелект є новим та надважливим елементом національної безпеки та економічного розвитку для будь-якої держави. Сьогодні всі країни, як дружні, так і ворожі до нас, приділяють велику увагу розвитку та впровадженню технологій AI/ML у різних сферах, а отже, Україна, враховуючи ситуацію, що склалася, не може відставати в цьому питанні. 

Країни та компанії, яким вдасться інтегруватися у стрімкий потік змін, спричинених технологіями AI/ML, отримають величезну перевагу та завжди будуть попереду конкурентів. Саме тому сьогодні такий великий попит на все, що дозволяє швидко і якісно впроваджувати розробки в сфері штучного інтелекту і машинного навчання для реалізації практичних завдань.

Реагуючи на запити ринку, провідний український оператор дата-центрів і хмарних сервісів De Novo розробив і запропонував на ринку нове сімейство PaaS-сервісів: ML Cloud, Tensor Cloud та Hosted Tensor Infrastructure (HTI)Ці послуги, що вже доступні в хмарі, орієнтовані на інженерів машинного навчання, які покладаються на сучасні архітектурні підходи для розробки, розгортання та експлуатації застосунків і хочуть мати вдосталь потужностей для ефективного запуску та підтримки робочих навантажень AI/ML.

Варто підкреслити, що все це українські сервіси, розгорнуті та доступні всередині країни, створені знаннями та зусиллями місцевих інженерів. Сервіси, покликані служити Україні, допомагаючи їй розвивати нові технології та наближати перемогу. 

ML Cloud – хмарне середовище інженера ML

Всі три сервіси об'єднані спільною концепцією, але істотно відрізняються в деталях. Наприклад, Tensor Cloud і HTI в першу чергу забезпечують потужну, надійну та керовану обчислювальну інфраструктуру на основі тензорних процесорів та контейнерних технологій (такі сервіси зазвичай відносяться до класу GPU Cloud for AL/ML).

Своєю чергою ML Cloud – це потужна, розвинена та багатофункціональна платформа, що надає ML-інженеру повноцінне робоче оточення та звичне програмне середовище. Сервіс ML Cloud являє собою спеціально підібраний, сконфігурований та протестований програмний комплекс, що розгортається на основі віртуалізованої інфраструктури з тензорними процесорами (Tensor Cloud або HTI). У складі ML Cloud – об'єктне сховище, інструменти для машинного навчання, управління користувачами та життєвим циклом проектів, засоби збору та візуалізації даних, MLOps для Kubernetes та багато іншого.

Основні компоненти хмарної платформи для ML-інженерів De Novo ML Cloud

Таким чином, з сервісом ML Cloud, користувач отримує легкий доступ до раніше недосяжних обчислювальних потужностей на базі тензорних процесорів, спрощує налаштування та запуск готових до використання перевірених рішень машинного навчання, заощаджує час на підбір, тестування та налаштування засобів машинного навчання, швидко розгортає обчислювальні ресурси, зручні інструменти управління, скорочує час від ідеї до реалізації задуму тощо.

Tensor Cloud та HTI – сила тензорних ядер з хмари

Проте, якщо зараз вам не потрібне складне програмне середовище з хмари (наприклад, у вас є власний стек), але и потребуєте великої обчислювальної потужністі саме для завдань AI/ML, то сервіси De Novo Tensor Cloud або Hosted Tensor Infrastructure (HTI) стануть найкращим рішенням.

Обидва сервіси класу GPU Cloud for AI/ML надають доступ до найпотужніших у світі тензорних процесорів NVIDIA H100, які значно прискорюють навчання моделей машинного навчання та підвищують продуктивність команд розробників. 

Важливою перевагою є підтримка апаратної віртуалізації тензорних прискорювачів. Спеціальна технологія - результат спільної роботи VMware і NVIDIA - дозволяє замовляти H100 не лише цілком, але й частинами (1/8, 1/4, 1/2) відповідно до потреб робочого навантаження, що значно покращує економічні показники роботи. 

Користувачі Tensor Cloud і HTI мають доступ до середовища Kubernetes промислового класу на базі програмного забезпечення VMware Tanzu та NVidia AI Enterprise, що дозволяє інженерам AI/ML працювати у знайомому програмному оточенні й не марнувати час на питання, пов’язані з роботою базової інфраструктури. Крім того, сервіси дозволяють використовувати спеціальний програмний пакет NVIDIA AI Enterprise, що оптимізовано, сертифіковано і підтримується компанією NVIDIA.

Попри схожість можливостей, між двома сервісами є одна принципова відмінність: Tensor Cloud розгортається у колективній хмарі De Novo, а HTI працює на базі виділеної інфраструктури — приватної хмари De Novo HPI «як сервіс» (з притаманними цій платформі показниками безпеки та продуктивності).

Обидва сервіси — Tensor Cloud та HTI можна ефективно застосовувати у всіх сферах, притаманних GPU Cloud for AL/ML, зокрема: навчання та використання моделей AI/ML, аналіз великих даних, прогнозування, складні інженерні та наукові розрахунки, оптимізація бізнес-процесів та інші ресурсомісткі завдання.

Окрім технічних можливостей, ML Cloud, Tensor Cloud та Hosted Tensor Infrastructure також забезпечують юридичну та економічну вигоду. Всі сервіси працюють в рамках української хмарної платформи машинного навчання і забезпечують повну відповідність нормам вітчизняного законодавства. 

Завдяки прозорому ціноутворенню досягається 100% передбачуваність витрат, а загальна вартість використання в середньому у 2 рази нижча, ніж у випадку з аналогічними сервісами гіперскейлерів — AWS та Google Cloud. 

Та й, звичайно ж, для забезпечення найкращого користувацького досвіду, Tensor Cloud, Hosted Tensor Cloud, ML Cloud, за замовчуванням, мають найвищий рівень технічної підтримки від сертифікованих інженерів De Novo.

Спробуйте можливості нових хмарних AI/ML-сервісів De Novo на своїх завданнях та дізнайтеся, які конкурентні переваги ви можете отримати вже сьогодні! Наші фахівці зможуть відповісти на всі ваші запитання та нададуть всебічну технічну підтримку. 

© 2008—2024 De Novo (Де Ново)