Меню
Головна Блог компанії De Novo Дата-центр De Novo — 5000 днів й жодного збою
Дата-центр De Novo — 5000 днів й жодного збою

Дата-центр De Novo — 5000 днів й жодного збою

2024-09-16

Провідний комерційний дата-центр України, De Novo відзначив днями своєрідний ювілей — п'ять тисяч днів безперебійної роботи. З моменту запуску, робота ЦОДа не припинялася ані на хвилину попри екстремальні складнощі, що звалилися на Україну за останні 14 років. 

Дата-центр De Novo ще на етапі ідеї замислювався як наднадійний майданчик для найвибагливіших клієнтів, таких як банки, великі комерційні компанії та державні організації. В ході проєктування та будівництва ЦОД були втілені кращі світові практики у галузі надійності та відмовостійкості. Ретельно опрацьовувалися питання архітектури та вибору обладнання. На кожному етапі доводилося враховувати безліч нюансів та технічних деталей. Проте складна й кропітка робота не була марною — у листопаді 2010 року дата-центр De Novo, «ЦОД-1», був запущений в експлуатацію й незабаром прийняв перших клієнтів. У 2017 році було відкрито другу чергу — «ЦОД-5»

«ЦОД-1» збудований за модульним принципом, та  складається з окремих екранованих камер, оснащених всіма необхідними елементами інженерної інфраструктури. Своєю чергою, «ЦОД-5» призначений для розміщення обладнання в загальному машинному залі. Обидва майданчики з моменту свого запуску працюють безперебійно, забезпечуючи фактичну 100% доступність. Для порівняння, згідно з вимогами Uptime Institute, певний час простою на рік допускається навіть для дата-центрів рівня Tier III та Tier IV. 

Геннадій Карпов, директор з технологій De Novo: 

«П'ять тисяч днів безперебійної роботи — результат ретельного проектування, використання високонадійного обладнання, безперервного моніторингу та своєчасного технічного обслуговування всіх систем дата-центру. Оптимальна архітектура та досконала операційна модель експлуатації ЦОД дозволяють гарантувати доступність сервісів навіть у найскладніших умовах». 

 

Деякі факти про дата-центр De Novo: 

  • Загальна корисна площа – 3300 кв. м
  • Загальна електрична потужність – 3,3 МВт
  • Загальна місткість – 360 стійко-місць
  • Максимальна потужність на стійку – до 15 кВт
  • Екрановані приміщення
  • Відповідність вимогам НБУ, КСЗІ, ТЗІ, PCI DSS
  • Багаторівнева система фізичного контролю доступу та моніторингу безпеки
  • П'ятнадцять магістральних операторів зв'язку
  • Гарантія доступності сервісів по SLA
  • Фактична 100% доступність

 

Максим Агєєв, генеральний директор De Novo: 

«За майже 14 років бездоганної роботи дата-центр De Novo став надійним партнером для багатьох українських компаній та державних організацій. Наша мета – допомогти замовникам зосередитись на розвитку, не відволікаючись на технічні питання. Ми забезпечуємо не просто зберігання та обробку даних, але, головним чином — стабільну та безпечну роботу ІТ-інфраструктур наших клієнтів». 

 П'ять тисяч днів безперебійної роботи – не просто цифра, це свідчення високого професіоналізму команди De Novo та глибокого опрацювання всіх технічних рішень. Найвищий рівень надійності, підтверджений практикою та гарантований SLA допомагає замовникам почуватися впевненіше навіть у неспокійні часи. 

 Перші п'ять тисяч днів позаду. Рухаємось далі! 

© 2008—2024 De Novo (Де Ново)