Меню
Головна Блог компанії De Novo Новий прогноз IDC для ринку хмар — зростання зараз і в майбутньому
Новий прогноз IDC для ринку хмар — зростання зараз і в майбутньому

Новий прогноз IDC для ринку хмар — зростання зараз і в майбутньому

2024-06-25

Аналітична компанія IDC зробила черговий прогноз щодо світового ринку хмар. Згідно з новими даними, обсяг сегмента сервісів та ПЗ у колективних хмарах складе за підсумками нинішнього року $222 млрд. Надалі також прогнозується зростання. 

Ринок колективних хмар рік у рік продовжує збільшуватися в обсягах. Останнім часом, за даними аналітиків IDC, основними драйверами є попит на рішення для штучного інтелекту, кібербезпеки, машинного навчання та аналізу великих даних. Зростання продовжиться й надалі, як мінімум до 2027 року. При цьому найбільш динамічним був та залишається Азійсько-тихоокеанський регіон. Якщо ж говорити у розрізі споживачів, то попит найбільше зростає з боку сервісних та телекомунікаційних компаній, банків, торгових та освітніх організацій. 

Як зазначають аналітики IDC, розглядаючи можливість міграції до колективної хмари, замовники найчастіше турбуються про такі питання як безпека даних та контроль ІТ-інфраструктури, мережеві обмеження, відсутність відповідного технічного досвіду, прогнозування витрат тощо. Тому, якщо оператор хоче залучити додаткових клієнтів з-поміж компаній, що вагаються, йому слід забезпечити високий рівень захисту даних, всебічну професійну технічну підтримку на всіх етапах співпраці, можливість інтеграції хмари з ІТ-інфраструктурами клієнта, а також гнучке ціноутворення. 

Компанія De Novo вже понад десять років пропонує клієнтам надійні та продуктивні сервіси в колективній хмарі. Сьогодні замовникам доступні майданчики в Україні та у Німеччині. Крім того, ми пропонуємо сервіси резервного копіювання (BaaS), аварійного відновлення (DRaaS) та багато іншого. 

Звертайтесь до нас по консультацію! 

© 2008—2024 De Novo (Де Ново)