Меню
Головна Блог компанії De Novo Попит на ШІ впливає на світовий ринок мережного обладнання
Попит на ШІ впливає на світовий ринок мережного обладнання

Попит на ШІ впливає на світовий ринок мережного обладнання

2024-07-08

Сервіси AI/ML все частіше працюють у хмарах й це, своєю чергою, вимагає від провайдерів постійного розширення зовнішніх каналів зв'язку — для забезпечення достатньої швидкості обміну даними між користувачами та хмарою. В результаті зростає попит на потужне мережеве обладнання. 

Компанія LightCounting підбила підсумки першого кварталу 2024 року на світовому ринку оптичного мережного обладнання. Результати виявилися різноспрямованими, але цілком передбачуваними враховуючи загальний попит на ШІ. З одного боку, попит телекомунікаційних компаній (CSP) знижується вже шостий квартал поспіль, а з іншого — витрати хмарних провайдерів дуже швидко зростають. Так, інвестиції п'ятнадцяти світових CSP в оптичні мережі знизилися на 10%, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Водночас сервіс-провайдери, зокрема гіперскейлери, збільшують витрати: Alphabet на 91%, Microsoft — на 66%. Китайський ринок також демонструє загальне зростання, спричинене попитом технології штучного інтелекту. 

 Источник изображения: ComSoc

 

Окремо підкреслюється зростаючий попит на оптичні мережеві приймачі-передавачі Ethernet 400G і 800G для дата-центрів. Також очікується, що у 2024 році ринок трансіверів Ethernet зросте на 40% внаслідок попиту з боку хмарних провайдерів. В цілому ринок оптичного обладнання залишається поляризованим: бурхливе зростання хмарних сервісів стимулює збільшення продажів, а скорочення попиту з боку телекомунікаційних компаній стримує його. Але, в довгостроковій перспективі очікується, що світовий ринок загалом продовжить зростати саме завдяки хмарним операторам та попиту на технології AI/ML. 

© 2008—2024 De Novo (Де Ново)