Меню
Головна Блог компанії De Novo У Німеччині надрукували… ЦОД
У Німеччині надрукували… ЦОД

У Німеччині надрукували… ЦОД

2024-04-03

Коли говорять про будівництво датацентру то зазвичай, мабуть, уявляють будівельну техніку, вантажні машини, робітників у спецівках. Або, як мінімум, ремонтників, що приводять у придатний стан якесь технічне приміщення. Але відтепер повноцінну будівлю ЦОДу можна створити також за допомогою 3D-принтера. 

Такий проєкт вже реалізовано компанією Kraus Group, яка напочатку 2024 року завершила будівництво датацентру Baufeld 5 на замовлення Heidelberg iT Management – німецького оператора хмар та послуг колокейшн. Це перший в історії датацентр (і взагалі промислова будівля) цілком надрукований на 3D-принтері. Площа ЦОДу, що у місті Гейдельберг, становить 600 м2, Потужність - до 500 кВт, а розрахований він на розміщення сотні ІТ-стійок.

Зведення об'єкта розпочалося минулого року, для його створення знадобилося 450т особливого бетону (який не тільки забезпечує конструкційну міцність, але й відповідає підвищеним екологічним вимогам). Безпосередньо друк виконувався за допомогою промислового 3D-принтера Cobod BOD2. Як зазначає фірма-підрядник, що виконувала будівництво, час, витрачений безпосередньо на друк, склав близько 140 годин. 

Якщо за результатами експлуатації проект виявиться вдалим, це може відкрити нову сторінку в історії будівництва датацентрів та великих промислових будівель взагалі, бо технологією вже зацікавилися інші німецькі оператори та деякі виробничі компанії.

В Україні ЦОДи на 3D-принтерах, поки що, не друкують, проте якщо ви шукаєте надійний і захищений датацентр для розміщення обладнання, то знайти його дуже легко.

© 2008—2024 De Novo (Де Ново)