Меню
Головна Блог компанії De Novo Як спростити міграцію вашого додатка у хмару?
Як спростити міграцію вашого додатка у хмару?

Як спростити міграцію вашого додатка у хмару?

2021-11-06

Міграція це непростий і витратний процес, проте, дотримуючись певних правил, його можна полегшити та спростити. Ось 4 основних поради, які вам допоможуть мігрувати ваш додаток в хмару.

Будь-яка міграція в хмарну інфраструктуру, у тому числі SaaS додатків, - це непростий і трудомісткий процес. І, як правило, чим складніші ваші додатки, тим тривалішим і складнішим буде процес. Про те, які способи міграції бувають і з чого треба починати цей процес, ми описали в нашому E-Book “Міграція у хмару: як і з чого починати?

Але незважаючи на це, процес міграції додатків можна полегшити, і ось кілька порад, які допоможуть вам із цим.

1. Оцініть готовність архітектури вашого додатку

Міграція за принципом "підняти і перенести" звучить як найпростіший спосіб, який, однак, може звести всі ваші зусилля нанівець. IaaS інфраструктура має низку вагомих переваг перед власними ІТ-системами на землі. Однак, щоб скористатися цими перевагами, ваші додаток та його архітектура повинні бути готові до цього заздалегідь.

Однією з головних переваг хмарних сервісів є зручна система масштабування та еластичності інфраструктури. Перш ніж приступати до міграції, поставте собі головне питання: “Чи можете ви незалежно масштабувати різні компоненти вашого додатка для задоволення потреб клієнтів?” Якщо відповідь “Ні”, то варто попрацювати над своєю архітектурою, перш ніж мігрувати. 

Раніше ми вже писали про те, що таке Cloud Native додатки, та як вони допомогають розвивати ваш бізнес та продукти.

Хмарні сервіси – це ключ до досягнення незалежного горизонтального масштабування. Чим більше аспектів вашого додатка є самостійними логічними одиницями, тим більше функціональних та економічних переваг ви зможете отримати від переходу в хмару. Крім того, процес міграції дозволить вам покращити окремі елементи додатка, не зносячи і не перебудовуючи все заново.

2. Досягнення консенсусу у команді

Перехід із центру обробки даних у публічну хмару може стати серйозною зміною менталітету для багатьох компаній, особливо якщо для цього необхідно перебудувати архітектуру додатка. Опір деяких членів команди не є чимось незвичайним, але ви не можете просто ігнорувати або відкидати тих, хто не згоден.

Завжди варто дати команді можливість обговорити стратегію міграції, щоб висловити всі свої сумніви. Зрештою, це все ще ваша команда, і люди повинні бути мотивовані та зацікавлені у створенні кращого додатка. Їх побоювання можуть бути пов'язані з технічними міркуваннями, які можуть вплинути на те, як ви коректуватимете архітектуру додатка надалі.

Витративши час на досягнення консенсусу в команді до початку міграції, ви зможете виявити потенційні проблеми до того, як вони перетворяться на серйозні перешкоди.

3. Вибір інструментів та хмарного провайдера

При міграції у хмару необхідно переконатися, що ви вибрали провайдера, пропозиції якого відповідають вашим технологічним та бізнес вимогам.

Порівняйте диференційовані пропозиції послуг від кожного хмарного провайдера, щоб максимально використати доступні вам переваги щодо вартості, продуктивності, операцій та безпеки. Іноді для досягнення деяких завдань варто задуматися про гібридну або хмарну інфраструктуру, яка має ряд своїх переваг.

Про те, на що потрібно звернути увагу при порівнянні хмарних провайдерів, ми розповідали у нашому E-book “Порівняння закордонних та українських хмарних операторів”.

Або ви можете прочитати аналіз Forrester Wave™: Hybrid Cloud Management, Q4 2020 (go.cloudhealthtech.com/ar-forrester-wave-report-hybrid-cloud), в якому порівнюються дев'ять провідних міжнародних постачальників у галузі управління гібридною хмарою та операцій з нею. Ці аналізи ви можете використовувати для складання списку критеріїв і вибору хмарного провайдера.

4. Прийміть на себе зобов'язання щодо постійного моніторингу

Хмара це не панацея, а інструмент, який може допомогти вам швидше і гнучкіше відповідати на проблеми, що виникають. Але цей інструмент не вирішить чудовим чином усі ваші проблеми. І до і після міграції ви повинні правильно моніторити та відстежувати всі показники інфраструктури та додатків.

Не думайте, що перехід у хмару означає, що ви можете запускати все, що вам потрібно, коли захочете без належної підготовки та потрібних інструментів. Хмара дає можливість швидше масштабуватися, ефективніше розгортатися, швидше, ніж будь-коли надавати нові функції і прискорювати зростання вашого бізнесу. Але, щоб користуватися всім цим ефективно, потрібно підготувати себе та свої додатки до цього.

Якщо ви ще не впевнені, чи готові ви до використання хмарних інструментів, звертайтеся до наших спеціалістів, і вони проконсультують вас з усіх питань і допоможуть вибрати найбільш підходящий для вас варіант.

© 2008—2024 De Novo (Де Ново)