Меню
Головна Блог компанії De Novo NVIDIA випускає NIM Agent Blueprints та спрощує створення ШІ-рішень
NVIDIA випускає NIM Agent Blueprints та спрощує створення ШІ-рішень

NVIDIA випускає NIM Agent Blueprints та спрощує створення ШІ-рішень

2024-10-02

Компанія NVIDIA розробила каталог попередньо навчених моделей та налаштованих програмних інструментів NIM Agent Blueprints, для створення та впровадження застосунків у галузі генеративного AI. Доступні моделі призначені для створення ШІ-аватарів, розробки лікарських засобів, автоматизації роботи з клієнтами. Список розширюватиметься щомісяця. 

Одним з найважливіших факторів для успішної розробки та запуску проєктів у галузі AI/ML є наявність якісного, функціонального та продуманого стека програмних рішень, який дозволяв би прискорити створення, навчання та виведення на ринок нових ШІ-застосунків. Такий пакет, звичайно, можна сформувати самостійно — сьогодні на ринку представлено безліч розробок у галузі штучного інтелекту — але подібний підхід потребує часу, сил, грошей та, звичайно, високої кваліфікації у різних галузях знань. 

Можна також пристати на готові пропозиції від вендорів. Наприклад, у вересні поточного року компанія NVIDIA представила безплатний пакет програмних інструментів NIM Agent Blueprints, що включає, крім іншого, шаблони моделей для популярних задач бізнесу, різні приклади ШІ-застосунків та мікросервісів, зразки коду, документацію, рекомендації щодо швидкого розгортання та інші корисні компоненти. Користувачі можуть використовувати в рамках NIM Agent Blueprints власні набори даних для створення спеціалізованих програм генеративного ШІ (GenAI) та інших завдань. 

Наявність комплексних платформ для прискорення розробки та виведення ринку AI/ML стає особливо актуальним питанням у світлі прогнозів провідних аналітичних компаній. Наприклад, експерти Gartner прогнозують, що до 2025 року 80% програм для автоматизації спілкування з клієнтами працюватимуть на основі GenAI (зараз цей показник становить 20%). 

Ще один перспективний напрямок для використання генеративного ШІ — розробка лікарських препаратів. Тут штучний інтелект допомагає, наприклад, прискорювати ідентифікацію та оптимізувати процес пошуку перспективних молекул для лікарських препаратів, значно скорочуючи час та витрати на цей традиційно тривалий, трудомісткий та дорогий процес. 

На цей час у рамках NIM Agent Blueprints доступні інструменти для обох вищеописаних здач, а також для деяких інших галузей застосування. Компанія обіцяє щомісяця розширювати каталог, доповнюючи його новими інструментами та шаблонами. 

Нагадаємо, що компанія De Novo пропонує доступ до найпотужніших TPU NVIDIA H100 та L40S безпосередньо з оточення Kubernetes у складі сервісів Tensor Cloud (у колективній хмарі) та HTI (Сервіс класу GPU Private Cloud), а з PaaS-платформою ML Cloud ви отримуєте ще й готове повноцінне робоче середовище для ML-інженера (класу AWS SageMaker або Google Vertex AI). 

Бажайте дізнатися більше — звертайтесь по консультацію до наших експертів! 

© 2008—2024 De Novo (Де Ново)