Меню
Головна Блог компанії De Novo Рейтинг найбільших ЦОД у світі
Рейтинг найбільших ЦОД у світі

Рейтинг найбільших ЦОД у світі

2020-10-14

Ринок дата-центрів у всьому світі росте великими темпами, кожен день людям потрібно все більше місця для зберігання і обробки даних. Тому кожного року світові гіганти будують ЦОД неймовірних розмірів і потужностей. Ми вирішили зібрати і показати в одній статті Топ 8 найбільших дата-центрів усього світу.

Пандемія прискорила глобальну цифрову трансформацію і змінила загальне сприйняття інформації та доступу до неї. Бізнес все більше і більше прагне відходити від офісних приміщень, та переводити співробітників на формат роботи із дому. В результаті в першому кварталі 2020 року, витрати на хмарні і суміжні послуги досягли рекордно високого рівня. Бізнес стає все більш залежним від цих цифрових послуг, а штучний інтелект, машинне навчання, тощо, беруть своє і штовхають нас у всесвіт, який повністю залежить від даних.

Центр обробки даних - це основа інфраструктури цифрового світу. З розвитком кібертехнологій зростає значення дата-центрів для зберігання даних і мережевих компетентностей. У всьому світі існує безліч дата-центрів, середня площа яких складає близько 100 000 квадратних метрів. В контексті глобальної цифрової трансформації і постійно зростаючої потреби в даних, ми вирішили скласти список і показати вам 8 найбільших дата центрів світу

8. Yotta - NM1

  • Країна: Індія
  • Площа: 239 000 м2

ЦОД належить Yotta Infrastructure, дочірньої компанії Hiranandani Group, та розташований на території площею 600 акрів в місті Панвел, Індія. Він займає одне з п'яти будівель інтегрованого парку Yotta Data Center. NM1 є найбільшим в Азії і другим за величиною в світі центром обробки даних Тір IV рівня.

У будівлі є власна інфраструктура електроживлення. Yotta стверджує, що прагне використовувати екологічно чисті джерела енергії. Також, компанія стверджує, що NM1 має найнижчу вартість стійки, а клієнтам пропонується понад 10 000 стійок.

7. QTS Metro

  • Країна: США
  • Площа: 302 000 м2

Дата центр компанії QTS знаходиться в Атланті, штат Джорджія, США. Він займає площу в 990 000 кв. футів. Будівля була побудована в 1954 році, як розподільний центр для південно-східного регіону Сірс. Потім, у 2000 році, QTS викупила будівлю і переробила її, що зайняло шість років і коштувало $80 млн.

На цьому об'єкті є власна підстанція "Джорджія Електрик" і прямий доступ через оптоволокно до різних операторів зв'язку. Центр обробки даних пропонує доступ до більш ніж 40 основних ІТ-платформ від 3 провайдерів Megaport, PacketFabric і Telia Carrier.

6. Lakeside Technology Center

  • Країна: США
  • Площа: 335 200 м2

Спочатку в будівлі дата-центру розташовувалися друкарські верстати для каталогів Sears і американських телефонних довідників. У 1999 році компанія Digital Realty Trust відремонтувала його для використання для телекомунікаційного бізнесу і тепер там розташовується величезний ЦОД. Він споживає понад 100 МВт електроенергії, що робить його найбільшим споживачем Співдружності Едісон в Іллінойсі, на першому місті чиказький аеропорт О'Хара.

Ще однією цікавою особливістю цього об'єкта є його система охолодження, яка використовує охолоджену сольову рідину, що зберігається в резервуарі обсягом 8,5 млн. галонів. Цей величезний резервуар також виступає в якості накопичувача теплової енергії, що знижує витрати за рахунок роботи чиллерів в години без пікових навантажень.

Клієнтами цього ДЦ є IBM, Facebook, CenturyLink і багато інших знакових компанії.

На що потрібно звертати увагу і які особливості є при виборі постачальника послуг ЦОД? Ми зібрали найкорисніші й ефективніші поради в одному матеріалі "Як вибрати надійний дата-центр?"

5. Дата-центр Microsoft в Айові

  • Країна: США
  • Площа: 366 000 м2

ЦОД був створений в квітні 2014 року в Айові. Він побудований на території площею 1 200 000 квадратних футів. В перспективі компанія планує будівництво всередині свій офіс. У майбутньому Microsoft планує створити гігантський дата-центр площею 6,3 млн. кв. футів. У дата-центрі Microsoft буде запущений комплекс по розширенню серверів площею понад мільйон квадратних футів, а новий розширений дата-центр буде створений до 2022 рр.

Світова інфраструктура компанії спроектована з використанням більше 100 дата-центрів, та налічує мільйон серверів, кордонні обчислювальні вузли, мережі розподілу даних і оптоволоконні мережі. Хмарні центри обробки даних Microsoft підтримують глобальну світову інфраструктуру, а також базові технології для своїх масивних онлайн сервісів, таких як MSN, Skype, Bing, OneDrive, Xbox Live, Microsoft Azure і т.д.

4. Центр обробки даних в Юті

  • Країна: США
  • Площа: 457 000 м2

Також відомий як "Комплексний національний ЦОД Ініціативи в області кібербезпеки Товариства розвідки США", розташований в Блаффдейлі, штат Юта. Він займає площу в 1,5 млн. Кв. Футів, спроектований з урахуванням майбутніх масштабних цифрових проектів. Його основне завдання полягає в підтримці діяльності Товариства розвідки з моніторингу та захисту національних інтересів США. Обсяг його сховищ становить від 3 до 12 ексабайт, з можливістю збільшення в майбутньому.

Об'єкт був повністю завершений в 2019 році, і на його будівництво було витрачено $ 1,5 млрд. У зв'язку з масовими стрибками напруги до кінця будівництва, об'єкт був відкритий з річним затриманням. На цьому об'єкті використовується близько 65 мегават електроенергії, що коштує близько $ 40 мільйонів в рік.

3. ЦОД DFT

  • Країна: США
  • Площа 487 000 м2

DuPont Fabros Technology - один з найбільших центрів обробки даних в світі, розташований в штаті Вірджинія, США, і займає площу близько 1 600 000 мільйонів квадратних метрів. Весь комплекс складається з шести будівель, де розташовуються 28 комп'ютерних залів призначених для розміщення 10,5 тисячі серверів. DuPont Fabros Technology пропонує ексклюзивну топологію електропостачання без перебоїв, з фантастичною системою електричної циркуляції напруги.

Компанія DuPont Fabros Technology, Inc. відома тим, що в її експлуатації перебувають дванадцять ЦОДів загальною потужністю 266 мегават. DuPont Fabros Technology обслуговує найбільших національних і міжнародних клієнтів з різних сфер: ІТ-технології, засоби масової інформації і комунікації, охорона здоров'я і медицина, хмарні послуги, фінансові послуги, інтернет-провайдери, тощо.

2. Switch SuperNAP

  • Країна: США
  • Площа 1 066 800 м2

ЦОД Switch SuperNap розташований в Лас-Вегасі, штат Невада, США, і займає площу в 3,5 млн. кв. футів. Це сертифікований по Tier 4 екзафлопсний центр обробки даних, що працює на високоефективному джерелі живлення. Системи охолодження також знаходяться на високому сучасному рівні і мають автоматичну систему перемикання між декількома режимами охолодження. Вони також оснащені бортовими маховиками для забезпечення більшого часу роботи під час перебоїв в електропостачанні.

Уряд США планує розширити площу цього центру обробки даних приблизно на 1000 акрів в промисловому центрі Тахо Ріно, на будівництво якого буде витрачено близько одного мільярда доларів. Основна мета створення такого грандіозного центру обробки даних - зробити Неваду найбільш передовим цифровим штатом США.

Завдання по розширенню цього дата-центру буде вирішена до 2025 року. В ньому буде встановлено зв'язок між Рено, Лас-Вегасом, Лос-Анджелесом та Сан-Франциско шляхом розгортання волоконно-оптичної мережі протяжністю понад 500 миль. Дані будуть передаватися в Рено і Лас-Вегас в найкоротші терміни - близько семи мілісекунд, що дозволить приблизно п'ятдесяти мільйонам людей отримувати доступ до даних в діапазоні чотирнадцяти мілісекунд.

Компанія надає послуги, включаючи MPLS, IP, транспорт, SIP та SD-WAN, більш ніж 40 хмарним обчислювальним компаніям і мережевим операторам.

1. ДЦ Range

  • Країна: Китай
  • Площа 1 920 240 м2

Найбільший в світі ЦОД - ДЦ Міжнародної інформаційної групи Range знаходиться в провінції Хубей, Китай. Він займає площу в 6,3 млн. кв. Футів, що можна порівняти з площею Пентагону! . Range International стверджує, що в ньому розміщуються супер центри четвертого покоління і найбільші центри хмарних обчислень.

Це величезна інфраструктурна платформа знаходиться в секторі економічного розвитку Хубей - Лангфанг. ЦОД Range був створений для організації електронного уряду, адміністративної координації, міграції даних і надання послуг із забезпечення безпеки даних про харчові продукти і ліки.

Основною метою створення Range International Information Group є надання послуг з проектування, бізнес-додатків, технологічного навчання і хмарних рішень. Цей новітній ЦОД є IT-центром для прискорення економічного і технологічного розвитку Китаю. Інфраструктура також дуже корисна для задоволення основних потреб швидко зростаючого ринку мобільних додатків і забезпечення працездатності обчислювальних систем.

США не відстає і вже будує свою наступну Citadel

ЦОД Цитадель, який належить Switch, на сьогоднішній день не є найбільшим ДЦ в світі, проте незабаром повинен ним стати. Він розташований в Тахо Рено, штат Невада, і за планами буде займати площу в 7,2 мільйона квадратних футів (2 194 560 м2). Він також має найбільшу будівлю ЦОД Tahoe Reno 1 площею 1,3 млн. кв. футів, перевершивши раніше встановлений компанією Lakeside Technology рекорд в 1,1 млн. кв. футів.

Об'єкт працює на 100% відновлюваної енергії, вартість якої всього за 4,9 центів за кВт / год. Він також має 7 виділених волоконно-оптичних ліній зв'язку з кампусом CORE в Лас-Вегасі, Невада, через комутатор SUPERLOOP. Уже зараз у ЦОД є клієнти з різних провідних галузей: eBay, AWS, Intel і Boeing.

У недавньому інтерв'ю CIO Нафтогаз Україна, Марина Квашніна розповіла "Як з різнорідних елементів створити єдину ІТ-систему в одному з найбільших підприємств України".

Підписуйтесь на наші соціальні мережі і стежте за новинами зі світу технологій!

© 2008—2024 De Novo (Де Ново)