Меню
Головна Блог компанії De Novo Велике оновлення: VMware by Broadcom показала нові версії VCF та Tanzu
Велике оновлення: VMware by Broadcom показала нові версії VCF та Tanzu

Велике оновлення: VMware by Broadcom показала нові версії VCF та Tanzu

2024-09-30

Нова версія VMware Cloud Foundation спростить розгортання, використання та експлуатацію приватних хмар з одночасним підвищенням їхньої безпеки. Своєю чергою, платформа Tanzu отримала нові інструменти автоматизації та масштабування, а також низку функцій на основі ШІ. 

Нещодавно у Лас-Вегасі проходила щорічна тематична конференція VMware Explore 2024, де компанія VMware, цього разу вже у складі Broadcom, представила цілу низку оновлень. Зокрема, було анонсовано нову версію платформи для управління віртуальними машинами та оркестрації контейнерів VMware Cloud Foundation 9, а також Tanzu Platform 10 (набір інструментів з відкритим вихідним кодом, який дозволяє створювати, розгортати та керувати контейнеризованими застосунками у хмарних середовищах). 

 

Нові можливості VMware Cloud Foundation 

Судячи з тематичних доповідей, представлених на конференції, Broadcom бачить VCF 9 як рішення, яке допоможе прискорити перехід користувачів хмарних продуктів від великої кількості розрізнених рішень до єдиної, уніфікованої та інтегрованої платформи. За словами представників Broadcom, нова версія VCF вміщує у собі всі найкращі якості приватних та колективних хмар, тобто поєднує продуктивність та безпеку з гнучкістю та оптимізацією витрат. Однією з переваг VCF є високий ступінь автоматизації, що допомагає суттєво знизити кількість ручних операцій, скоротити час простою та зменшити кількість потенційних помилок у процесі міграції. 

Що стосується нових можливостей, то у VFC 9 були додані функції імпорту конфігурацій NSX, vDefend, Avi Load Balancer в наявні середовища VMware Cloud Foundation. Окрім того, в рамках платформи можна інтегрувати старі версії клієнтської інфраструктури. Для спрощення роботи користувачів у приватних хмарних середовищах був представлений каталог готових до використання рішень — VCF Advanced Services. 

Ще одним важливим нововведенням стала реалізація підтримки NVMe SSD, що особливо важливо для високонавантажених задач, що вимагають інтенсивного обміну даними з дисковою підсистемою, таких, наприклад, як СУБД, системи аналітики в реальному часі, або ж AI/ML. Крім цього, тепер у Cloud Foundation є функціональність VMware Cloud Director, що своєю чергою дозволяє підтримувати кілька організацій чи груп розробки у складі єдиної платформи. Суттєво спрощено й процес створення віртуальних приватних хмар (VPC), для цього тепер не потрібно займатися ручним налаштуванням VLAN та інтеграцією з наявними мережами передачі даних — усі ці операції виконуються майже автоматично. Суттєві оновлення отримали також служби vDefend та Avi Load Balancer. Остання була інтегрована з Tanzu Application Service й доопрацьована таким чином, щоб краще вписуватися в віртуальні приватні хмари (VPC) та Kubernetes. Як повідомляють представники Broadcom, щільна інтеграція служб дозволяє радикально скоротити час, потрібний для розгортання контейнерних середовищ. 

Звичайно не обійшлося й без оновлень у сфері ШІ – VCF 9 отримала нові інструменти та функціональність для спрощення розгортання рішень GenAI, моніторингу GPU, а також управління та масштабування ШІ-застосунків. 

 

Tanzu Platform 10 — з акцентом на AI 

Разом з анонсом VCF 9, Broadcom показала ще одне важливе оновлення, представивши нову, десяту, версію уніфікованої платформи VMware Tanzu, яка за даними компанії повинна значно спростити й прискорити процес створення і розгортання сучасних додатків. Tanzu Platform 10 пропонує розробникам єдине середовище, що дозволяє автоматизувати захищені збірки контейнерів та легко масштабувати програми. Крім того, нова версія платформи полегшує та спрощує процес управління програмним забезпеченням шляхом автоматизованого усунення вразливостей та здійснення регулярних оновлень. Tanzu 10 підтримує захищені віртуальні машини, ізольовані середовища, покращений балансувальник навантажень та розширені мережеві функції, а для швидкого розгортання програм доступний каталог образів відкритого програмного забезпечення. 

Однак головні оновлення пов'язані з сімейством рішень Tanzu AI Solutions, що засновані на технологіях штучного інтелекту. Зокрема, доступне оновлене середовище розробки, яке допомагає створювати програми на Python, навіть без глибоких знань цієї мови програмування. Крім того, у складі Tanzu AI Solutions реалізовано модуль GenAI on Tanzu Platform, що дозволяє використовувати LLM-моделі в клієнтських програмах. Інший модуль — Observability for GenAI, здійснює моніторинг ШІ-застосунків та оцінює якість відповідей створених ML-моделей, що дозволяє виявляти вузькі місця та виправляти потенційні помилки на ранніх етапах. 

В цілому ж, тематика доповідей на VMware Explore 2024 показала прагнення Broadcom забезпечити більш глибоку інтеграцію та уніфікацію широкого спектру рішень VMware, а також намагання впровадити ШІ у всіх можливих галузях застосування, але останній фактор, схоже, є характерною рисою для всіх сучасних ІТ-компаній. 

Нагадаємо, що De Novo як один з провідних партнерів VMware в Україні є учасником програми Broadcom Cloud Service Provider у статусі Premier Partner. Крім цього, наша компанія має статуси VMware Cloud Verified та VMware Sovereign Cloud. 

© 2008—2024 De Novo (Де Ново)